Μες την καλή χαρά


Άνοιξη! Ο λα λα... Οι νερατζιές μοσχομυρίζουν, τα πουλάκια τιτιβίζουν, κι αν εξαιρέσω την μπουλντόζα φάτσα κάρτα στη βεράντα μου που χορεύει ολημερίς - και μεις μαζί της - σε ρυθμούς ρίχτερ, τιτιβίζω και γω με την σειρά μου και προσπαθώ να χορτάσω την μεγάααααλη μου όρεξη που μου έφερε αυτή ταύτη η άνοιξη.
Άλλοι βγαίνουν στον ήλιο σαν τα σαλιγκάρια μετά την βροχή και λιάζονται σαν τις γάτες. Άλλοι κατακλύζουν τα παραλιακά καφέ με κοντό μανικάκι και rayban γυαλάκι. Εμένα πάλι η όρεξη μου ανοίγει για μαστοριλίκια πάσης φύσεως. Από σοβατίσματα έως καλλιτεχνήματα. Βέβαια στις μέρες μας που ένα καλό σοβάτισμα είναι σπάνιο, το βλέπεις και σαν καλλιτέχνημα.

Στην προκείμενη την πλήρωσε ένα μεταλλικό τραπεζάκι καφενείου, δώρο από το γάμο μου. Χρόνια ολάκερα έλεγα και δεν αποφάσιζα να δοκιμάσω ένα ψηφιδωτό. Βασικά βαριόμουν. Χρειαζόμουν μια μυρωδάτη άνοιξη για να φορτσάρω. Πήρα τα υλικά μου, τις αμέτρητες σακουλίτσες με βότσαλα από και γω δεν ξέρω πόσες παραλίες (χόμπι της μάμη&sigmafWinking και ιδού το βοτσαλοψηφιδωτό τραπεζάκι μου που πολύ το χαίρομαι κι ας έχει πάμπολλες ατέλειες. Η αρχή όμως είναι το ήμισυ του παντός και έπονται πολλές συνέχειες....Βήμα 1ον:


αφαιρούμε το παλιό χρώμα,πλένουμε πολύ καλά με σαπουνάκι και νεράκι καιτρίβουμε με τριβείο ή γυαλόχαρτοΒήμα 2ον:σχεδιάζουμε με ένα μολυβάκι το σχέδιο μας ή αν είμαστε πιο σουρεάλ παρακάμπτουμε το προσχέδιο και απλώνουμε μια σεβαστή ποσότητα καλής κόλλας πλακιδίων.Στρώνουμε καλά και αρχίζουμε να "κεντάμε" το σχέδιο μας με τα βοτσαλάκια μας.
τέλος, θα δείχνει κάπως έτσι...
Βήμα 3ον:ναι, αλλά δεν τελειώσαμε ακόμα. Στο επόμενο στάδιο θα πρέπει να περάσουμε τον αρμόστοκο. Όπως κάνει και ο πλακάς όταν τοποθετεί δάπεδο. Λόγω του υλικού όμως (βότσαλο γα&rhoWinking επιλέγουμε μια σεβαστή στρώση από εποξειδική ρυτίνη 2 συστατικών και...

"χώνουμε" το στεφάνι μας να φτιάξει ένα πλαίσιο γύρω από το τραπεζάκι έτσι ώστε να συγκρατήσει την ρητίνη στην επιφάνεια και να μην κυλήσει όξω...αφού στεγνώσει καλά καλά και σκληρύνει για τουλάχιστον μια εβδομάδα, αφαιρούμε τα τοιχώματα και αν έχουμε γιο λεβέντη και καραμπουζουκλή νεαρότατης ηλικίας τον "διπλαρώνουμε" και τον στέλνουμε μαζί με τον πατέρα του για το απαραίτητο τρίψιμο όπου απαιτείτε με ντουκόχαρτο 2000....και ιδού η τελική όψη του τραπεζιού. Βοτσαλάκια κάτω από το νερό. Έτσι δείχνει η παραπάνω ρητίνη, σαν υγρό γυαλί.Τις θερμές μου ευχαριστίες στα έταιρα μαστόρια μπαμπά-γιο που χωρίς την βοήθεια τους δεν θα πίναμε το καφεδάκι μας μες την καλή χαρά σε ένα τέτοιο ξεχωριστό δημιούργημα..

Μύρισε καλοκαιράκι.....

.....μπανάκι, αλμύρα και αντιηλιακό καρύδα. Περιμένουμε πως και πως για το πρώτο μπανάκι, τον ήλιο να στεγνώνει βίαια το κορμάκι μας και την άμμο να τρυπώνει παντού όμως...

Απαραίτητα μια τσάντα να χωρά τα λίγα και καλά ή μια μεγαλύτερη για τα πολλά και καλύτερα. Η αγορά γεμάτη, ότι θες το βρίσκεις.

Τα "Κεντημένα γοβάκια" με γνώμονα το γούστο, την πρωτοτυπία αλλά και την ευκολία μας δημιουργήσαμε μια τσάντα για την παραλία από μπουρνουζοπετσέτα ή αλλιώς υδρόφυλλη πετσέτα μπάνιου!

Διαλέξαμε το χρώμα που μας αρέσει περισσότερο και το μέγεθος που μας εξυπηρετεί καλύτερα έτσι ώστε να χωρά σχεδόν τα πάντα, από την πετσέτα της θάλασσας μέχρι τσάντες, τσαντάκια, κινητά, καφέδες, κολατσιό, κουβαδάκια και φτυαράκια κλπ κλπ. προσαρμόσαμε γερά λουριά και voila! Τι κι αν λερωθεί, τι κι αν βραχεί, μαζί με τις πετσέτες στο πλυντήριο ρίχνουμε και την τσάντα και την πλένουμε άφοβα και βιολογικά.

Η συγκεκριμένη της φωτό δημιουργήθηκε πέρισυ το καλοκαίρι και πέρασε με μεγάλη επιτυχία όλα τα crash test επί τρεις μήνες καθημερινά, χρησιμοποιήθηκε αλύπητα, σήκωσε απίστευτο βάρος, χώρεσε ότι πιο απίθανο λόγω της ευελιξίας της πετσέτας και πλύθηκε και ξαναπλύθηκε χωρίς κόπο.Εσείς το μόνο που θα μας πείτε είναι το χρώμα που σας αρέσει. Όλα τα άλλα αφήστε τα σε εμάς. Θα σας ετοιμάσουμε την πιο πρωτότυπη και βολική τσάντα παραλίας που είχατε ποτέ για να περάσετε ένα υπέροχο καλοκαίρι μαζί με όποιους αγαπάτε.

Τιμή από 12 ευρώ ανάλογα με το μέγεθος.

Κάντε κλικ στην φωτό και θα σας στείλει τσουυυυπ στην αντίστοιχη ενότητα με πολύ περισσότερες ιδέες, λύσεις και πληροφορίες.