Σετ τραπεζομάντηλο κουζίνας και μαξιλαράκια


.... για ερασιτέχνηδες μοδίστρες !

Βήμα Α

Αγοράζουμε τα υφάσματα τις επιλογής μας, δαντέλα μηχανής του μέτρου και 1 μέτρο φόδρα για να φτιάξουμε τα κιλίφια των μαξιλαριών.

Εδώ επιλέξαμε δύο σχέδια ίδια χρωματικά αλλά με διαφορετική στάμπα, το ένα ριγέ και το άλλο λουλουδάτο και δαντέλα σε μπεζ χρώμα.

Το κάθε κομματι είναι μισό μέτρο από διπλόφαρδο τόπι, σύνολο 1 μετρο και 12 ευρώ, υπερ αρκετό για ένα τραπεζομάντηλο 1 x 1,5μ. και δύο μαξιλαράκια. Η δε δαντέλα περίπου 2 μέτρα, σύνολο 2 ευρώ.

Χρειαζόμαστε 2 ή 4 ή όσα μαξιλαράκια έχουμε προς ανανέωση. Δεν πετάμε, αναμορφωνουμε και ανακυκλώνουμε.

IMGP3872 IMGP3880

Βήμα Β

Παίρνουμε το λουλουδατο ύφασμα και κόβουμε το μισό κατά μήκος περίπου 0,5μ.x 1,5μ.
Διπλώνουμε πολύ προσεκτικά στη μέση και κόβουμε κάθετα στην μέση δημιουργώντας δύο λωρίδες.
Το ίδιο κάνουμε και με το ριγέ ύφασμα.

IMGP3873

Βήμα Γ

Παίρνουμε μία λωρίδα από το λουλουδάτο και την λωρίδα από το ριγέ, τις τοποθετούμε πρόσωπο με πρόσωπο από την καλή μεριά, στρερεώνουμε με καρφίτσες ανά τακτά διαστήματα αρκετά πιο μέσα για να μη μας εμποδίσουν στο γάζωμα και σημειώνουμε με χάρακα και μολυβάκι στο σημείο της ένωσης μια γραμμή ένα πόντο πιο μέσα. Η γραμμή αυτή είναι ο οδηγός μας όπου πάνω εκεί θα γαζωθεί η ένωση.

IMGP3874 IMGP3876

Κάνουμε το ίδιο και με την δευτερη λωρίδα από το λουλουδάτο ύφασμα την οποία ενώνουμε με την άλλη πλευρά του ριγέ. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να γαζώσουμε τις ενώσεις και να συνεχίσουμε με το στρίφωμα. Εννοείται ότι βγάζουμε τις βελόνες εκεί που έχουμε ήδη ράψει.

IMGP3877

Βήμα Δ

Ετοιμάζουμε το στρίφωμα ως εξής. Διπλώνουμε δυο φορές προς τα μέσα την άκρη από το τελειώμα, στερεώνουμε με καρφίτσες και αφού έχουμε κάνει το ίδιο και στα δύο τελειώματα απο το λουλουδατο ύφασμα σιδερώνουμε το στρίφωμα. Αυτό είναι απαραίτητο γιατί θα μας βοηθήσει να γαζώσουμε ίσια και χωρίς λάθη.

Γαζώνουμε ή με απλό γαζί ή επιλέγουμε στην μηχανή μας το ζικζακ.

IMGP3878IMGP3879

Αφού έχουμε τελειώσει με τα στριφώματα από τις δυο μακρόστενες πλευρές, πρέπει να κάνουμε το ίδιο και με τις δύο στενές.

Βήμα Ε

Τέλος, σημαδεύουμε και στερεώνουμε με βελονιές από ένα κομμάτι δαντέλας σε κάθε μακρόστενη πλευρά. Γαζώνουμε με ζικ ζακ στο σημείο εκέινο που συναντιώνται το στρίφωμα με την δαντέλα και στην συνέχεια λίγο πιο πάνω στο τελείωμα της δαντέλας πάνω στο ύφασμα.

IMGP3894

Ιδού το αποτέλεσμα.

IMGP3938

Βήμα ΣΤ

Πάμε στα μαξιλαράκια τώρα.
Σκίζουμε - αν δεν το έχει κάνει η πολύ χρήση ήδη - το παλιό ύφασμα και παίρνουμε από μέσα το συνθετικό βαμβάκι. Αν είναι καθαρό μπορούμε να προχωρήσουμε, διαφορετικά θα πρέπει να βάλουμε άλλη γέμιση ή να καθαρίσουμε το παρόν σε ένα λεκανάκι με υγρό πλυντηρίου και λίγη χλωρίνη. Τα αφήνουμε μέσα για κανα δίωρο, στίβουμε, ξεπλένουμε, ξαναστίβουμε και στεγνώνουμε για να μπορέσουμε να το χρησιμοποιήσουμε. Αν κάνουμε το λάθος και το βάλουμε στο πλυντήριο θα γίνει φύλλο και φτερό.

IMGP3881

Βήμα Ζ

Διπλώνουμε την φόδρα στα δύο, στρώνουμε πάνω το παλιό άδειο μαξιλαράκι για οδηγό και σημαδευουμε με μολυβάκι το μεγεθος. Στην συνέχεια παίρνουμε έναν χαρακα και μετράμε το ύψος και το πλάτος. Ας πούμε ότι είναι 40x40εκ. Παίρνουμε έναν διαβήτη και τον ανοίγουμε στο μισό, δηλαδή 20εκ. Κάνουμε με τον διαβήτη έναν πιο στρωτό κύκλο πάνω στην φόδρα.

IMGP3882

Βήμα Η

Παίρνουμε ένα κομματι από το λουλουδάτο και ένα κομμάτι από το ριγέ ύφασμα, τα τοποθετούμε πρόσωπο με πρόσωπο από την καλή πλευρά, στρερεώνουμε με καρφίτσες και σημειώνουμε με τον διαβήτη τον ίδιο κύκλο πάνω στην ανάποδη.

Κάνουμε το ίδιο σε όσα μαξιλαράκια πρόκειται να φτιάξουμε.

IMGP3884 IMGP3886

Βήμα Θ

Προχωράμε στο γάζωμα με απλό γαζί και αφήνουμε αγάζωτο ένα σημείο τοσο όσο να χωρέσει το βαμβακι στο κιλίφι και το κιλίφι στην θήκη.

IMGP3889 IMGP3890

Βήμα Ι

Ραβουμε στο χέρι το άνοιγμα σε κάθε κιλίφι, βάζουμε το καθε κιλίφι μέσα σε κάθε θήκη και ράβουμε στο χερι το άνοιγμα κάθε θήκης με κρυφή βελονιά.

Και voila ! τα μαξιλαράκια μας είναι έτοιμα.
Μπορούμε να τα βάζουμε από την ριγωτή πλευρά ή από την λουλουδάτη ή ένα και ένα.

IMGP3940

Ιδού το τελικό αποτέλεσμα !

Αν αναρωτιέστε για τα μαξιλαρια κατω από το ρομαν, είναι φτιαγμένα από μικρές κουρελούδες. Δυστυχώς δεν φρόντισα να φωτογραφίσω την διαδικασία κατασκευής τους αλλά είναι πανεύκολη.

Παίρνουμε δυο κουρελούδες ή υφαντά πατάκια <τα πιο φθηνά που υπάρχουν. Εμείς για τέσσερα μαξιλάρια, αγοράσαμε 8 πατακια κουρελούδες και πληρώσαμε συνολικά 8 ευρώ από το Ποντιακό Πανούρ των Σουρμένων. Ξέρετε, βολτάρουμε, πέφτει το μάτι μας στα πατάκια, μας έρχεται η ιδέα ή την είχαμε ήδη, κοιτάμε την τιμή, εξευτελιστική, αγοράζουμε και καποια στιγμή υλοποιούμε την ιδέα μας> σε μέγεθος που να χωρούν τα μαξιλαρια που ήδη έχουμε. Συνηθως στην αγορά τα μεγεθη είναι στανταρντ.

Βάζουμε δυο πατακια το ένα πάνω στο άλλο - οι καλές πλευρές έξω- και ενώνουμε με βελονιά φεστόνι της τρεις πλευρές. Βαζουμε μέσα το μαξιλάρι μας και κλείνουμε και την τέταρτη πλευρά με την ίδια βελονιά. Η βελόνα μας να είναι μεγάλη και μυτερή και η κλωστή μας γερή “Πεταλούδα’ για βελονάκι.

IMGP3934

Ελπίζουμε να βοηθήσαμε ώστε να φτιάξετε και εσείς τις δικές σας προσωπικές δημιουργίες.

Ταξιδιάρικα καράβια, εκδρομικά αυτοκινητάκια και παιχνιδιάρικα σκυλάκια

Μπορεί να κάνει ακόμη κρύο και παγωνιά και πιθανόν να κρατήσει για πολύ ακόμη αλλά...εμείς φορέσαμε ήδη τα χρωματιστά μας, τα αισιόδοξα μας και μυρίζουμε μοσχοβολιστά ανοιξιάτικα μπουμπούκια και φρέσκο καλοκαιρινό αγέρι.

Για τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές επερχόμενες βαπτίσεις δημιουργήσαμε 6 διαφορετικά σχέδια για μπομπονιέρα, λαμπαδα και κουτί βάπτισης.

Το ταξιδιάρικο καϊκι

IMGP3493

Από χοντρή τσόχα και φετρίνα. Με κρεμασταράκι, παραμανίτσα και μαγνητάκι στην πίσω πλευρά για να το χρησιμοποιήσετε στην συνέχεια όπως θέλετε. Τα κουφετάκια τυλίγονται μία μία στις πολύχρωμες κορδελίτσες. Διαστάσεις περίπου 10x10 εκ. Σε διάφορους συνδυασμούς χρωμάτων.


Το λαμπερό καράβι


IMGP3494

Από μεταλλικό φύλλο αλουμινίου σε ασημί και χρυσαφί. Με κρεμασταράκι, παραμανίτσα και μαγνητάκι στην πίσω πλευρά για να το χρησιμοποιήσετε στην συνέχεια όπως θέλετε. Τα κουφετάκια τυλίγονται μία μία στις πολύχρωμες κορδελίτσες. Διαστάσεις περίπου 10x10 εκ.

Το χαρούμενο αυτοκινητάκι

IMGP3498

Από χοντρή τσόχα και φετρίνα. Με κρεμασταράκι, παραμανίτσα και μαγνητάκι στην πίσω πλευρά για να το χρησιμοποιήσετε στην συνέχεια όπως θέλετε. Τα κουφετάκια τυλίγονται μία μία στις πολύχρωμες κορδελίτσες. Διαστάσεις περίπου 10x10 εκ. Σε διάφορους συνδυασμούς χρωμάτων.


και το Ι.Χ.πολυτελείας

IMGP3495

Από μεταλλικό φύλλο αλουμινίου σε ασημί και χρυσαφί. Με κρεμασταράκι, παραμανίτσα και μαγνητάκι στην πίσω πλευρά για να το χρησιμοποιήσετε στην συνέχεια όπως θέλετε. Τα κουφετάκια τυλίγονται μία μία στις πολύχρωμες κορδελίτσες. Διαστάσεις περίπου 10x10 εκ.

Σκυλάκι Τεριέ

IMGP3633

Από βαμβακερό ύφασμα στα χρώματα της επιλογής σας, με κασκώλ από εξαιρετική συνθετική γούνα για να στολίσει την λαμπάδα της βάπτισης. Διαστάσεις περίπου 20x20εκ.


Κουτί βάπτισης “ I love my doghouse”

IMGP3573 IMGP3569

Πρωτότυπο κουτί βάπτισης σε τετράγωνο σχήμα προσαρμοσμένο στις διαστάσεις της επιθυμίας σας.

Στην μία πλευρά, κεντημένο στο χέρι "i love my doghouse", στην άλλη πλευρά το μπωλάκι με τις λιχουδιές του αγαπημένου μας σκύλου. Στην πίσω πλευρά μπορεί επίσης να κεντηθεί το όνομα του μωρού. Σε σκουρό ροζ για τα κοριτσάκια και σε γαλάζιο για τα αγοράκια.

Μετά την ευλογία, χρησιμεύει για τις πάνες του μωρού, για κουκλοθέατρο ή αποθήκευση παιχνιδιών. Θα μείνει για μια ζωή!


Κάντε κλικ στην εικόνα και θα σας στείλει τσουυυυυυπ σε περισσότερες, φωτό, ιδέες και πληροφορίες

Tα εορταστικά των Χριστουγέννων του 2011

Τα Χριστούγεννα πέρασαν, ο νέος χρόνος μπήκε δειλά δειλά, τα φώτα και τα λαμπακοσέντονα στα μπαλκόνια της Αθήνας καλά κρατούν για κάποιο ανεξήγητο λόγο, πιθανόν για να συντηρήσουν μια αισιόδοξη διάθεση για αλλαγή προς το καλύτερο και τα “κεντημένα γοβάκια” συνεχίζουν τον παραμυθένιο τους χορό με δημιουργίες πάνω σε χαρτιά, υφάσματα, χρώματα, ψαλίδια και κλωστές.

Κλείσαμε το 2011 με τις παρακάτω εορταστικές μας χειροτεχνίες:

Στολίσαμε το δέντρο μας με μπάλες Χριστουγεννιάτικες από τσόχα, ύφασμα, δαντέλα και glitter και τσόχινα σπιτάκια με ύφασμα ταπετσαρίας και μεταλλικά στοιχεία.


IMGP3716 IMGP3769


Κρεμάσαμε τα ημερολόγια μας για το νέο έτος ευχόμενοι να είναι τόσο ζωηρό και χαρούμενο όπως τα χρώματα των ημερολογίων.

Στο ένα στυλ έχουμε τον
τοίχο ενός σπιτιού όπου στο τελος της χρονιάς, στην θέση του ημερολογίου θα τοποθετηθεί με βέλκρο το παράθυρο. Η πίσω πλευρά του “τοίχου” είναι επενδυμένη με βαμβακερό ύφασμα.

IMGP3729 IMGP3730 IMGP3731

Διαστάσεις: 20 x 25εκ οι οποίες προσαρμόζονται στις επιθυμίες σας


Στο δεύτερο στυλ ένα
3D σπιτάκι ημερολόγιο από βαμβακερά υφάσματα, δαντέλα, γεμισμένο με ειδικό βαμβάκι και μπόλικη φυσική λεβάντα. Στο τέλος της χρονιάς, κόβουμε με ένα ψαλιδάκι το υπόλοιπο του ημερολογίου έτσι ωστε το σπιτάκι μας να συνεχίζει να στολίζει τον χώρο μας σε όλες τις εποχές ή να τοποθετηθεί στην ντουλάπα μας για να μοσχομυρίζει τα ρουχαλάκια μας.


IMGP3823 IMGP3831 IMGP3827

Διαστάσεις: 7 x 20εκ περίπου οι οποίες προσαρμόζονται στις επιθυμίες σας

Φορέσαμε τις εορταστικές μας μαγειρικές ποδιές και μπήκαμε στην πορτοκανελομυρωδάτη κουζίνα μας για να φτιάξουμε τα μοσχομυριστά μελομακάρονα και κουραμπιέδες μας και την κεϊκό.. ή τσουρεκό...βασιλόπιτα μας

IMGP3745 IMGP3844

Πήραμε ανά χείρας τις τσαντούλες μας, ντυθήκαμε ζεστά και με το πιο φωτεινό μας χαμόγελο κόντρα στις “Κασσάνδρες” και τις φοβίες μας και βγήκαμε στα μαγαζιά για τις Χριστουγεννιάτικες μας αγορές για την οικογένεια μας αλλά και για τις οικογένειες της γειτονιάς μας που βιώνουν πιο έντονα από εμάς την οικονομική κρίση. Γιατί η κρίση είναι οικονομική, πολιτική και όχι ανθρώπινη και τα Χριστούγεννα αυτό μας θυμίζουν, την αγάπη, την ανθρωπιά μας, το φιλότιμο μας και την αλληλεγγύη ανάμεσα σε γνωστούς και αγνώστους.

IMGP3751 IMGP3762 IMGP3758

Τσάντες “Ευχαρις” ζωγραφισμένες στο χέρι με ανεξίτηλα χρώματα που πλένονται άφοβα στο πλυντήριο.

Και τέλος, καλαντίσαμε με ή χωρίς τα παιδιά μας ευχόμενοι το 2012 να ειναι λιγότερο τρομακτικό από όσο φοβόμαστε και πολύ καλύτερο από όσο ευχόμαστε !

IMGP3842

Πλακάκι εξαιρετικής ποιότητος ζωγραφισμένο με ειδικά ανεξίτηλα χρώματα. Σαν σουβέρ για να τοποθετήσετε το ποτηράκι σας, σαν πρες παπιέ για να τιθσασευσετε τα χαρτιά σας, μέσα σε καδράκι με κενό για να το κρεμάσετε στον τοιχο σας ή έτσι απλά για να στολίσετε τον χώρο σας.


Χρόνια πολλά, χρόνια καλά, γεμάτα αγάπη, υγεία και αισιοδοξία.

Κάντε κλικ στην εικόνα και θα σας στείλει τσουυυυυυπ σε περισσότερες, φωτό, ιδέες και πληροφορίες

Γλυκοσπιτάκι - η συνέχεια

Στο μικρό κουτάκι - γλυκοσπιτάκι, προσθέσαμε δαντέλα και λουράκι και μετετράπηκε σε ένα κούτσικο τσαντάκι και για τις μικρές δεσποινιδούλες αλλά και τις μαμαδοθειαδοξαδέλφες τους.

Το παρόν έχει βασικά χρώματα το μπορντώ και το λευκό. Εξίσου όμορφο και σε κόκκινο, πορτοκαλί, πράσινο-γρασιδί και καφέ.

Με επένδυση από βαμβακερό ύφασμα.
Διαστάσεις: 15x10x15εκ οι οποίες προσαρμόζονται στις επιθυμίες σας

IMGP3908

Και το κλασσικό μας πλέον μεγαλύτερο τσαντάκι γλυκοσπιτάκι ντύθηκε στο μπορντώ και το μπεζ, καραμελώθηκε, δαντελώθηκε και έγινε σούπερ εορταστικό.

IMGP3727IMGP3722

Κάντε κλικ στην εικόνα και θα σας στείλει τσουυυυυυπ σε περισσότερες, φωτό, ιδέες και πληροφορίες